Masz pytania? Zadzwoń: (12) 400 46 75 lub napisz.

UPROŚĆ WYRAŻENIE 2(3x-1)do potęgi2 -(2x+6)+3x=

Zadanie 794 (rozwiązane)

Ekspresowy Kurs Maturalny z matematyki

Zdajesz matematykę bo musisz? Przygotuj się do matury nawet w 7 dni! Zapisz się dzisiaj
Zadanie dodane przez bania1111 , 27.11.2011 21:37
Default avatar
UPROŚĆ WYRAŻENIE
2(3x-1)do potęgi2 -(2x+6)+3x=

Nadesłane rozwiązania ( 1 )

Rozwiązanie 1 dodane przez Science4U , 28.11.2011 21:48
Science4u 20110912181541 thumb

2(3x-1)^2-(2x+6)+3x=
=2(9x^2-6x+1)-2x-6+3x=
=18x^2-12x+2+x-6=
=18x^2-11x-4
Musisz się zalogować aby dodać komentarz

Znasz inny sposób na rozwiązanie tego zadania?

Dodaj swoje rozwiązanie

Dodaj swoje rozwiązanie:

Zabronione jest kopiowanie wszelkich treści!
Musisz się zalogować aby dodać rozwiazanie do zadania.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.