Zadanie
dodane przez
Pati13333
,
12.01.2013 22:16
Nadesłane rozwiązania ( 1 )
Rozwiązanie 1
dodane przez
monijatcz
,
18.01.2013 19:21
-b=-4
b=4
zatem
c można obliczyć na dwa sposoby albo
-ze wzoru na q bo q=4, albo
-można zauważyc, że skoro dla x=-2 wartość y=4 to mamy f(-2)=4
i właśnie w ten drugi sposób to rozwiązę bo jest najprostszy, gdyż do wzoru funkcji pod x wstawiamy liczbe -2 i przyrównujemy wszystko do 4 (bo y=4)
4-8+c=4
-4+c=4
c=4+4
c=8
Odp: b=4 ; c=8
-
- Dodaj komentarz
Musisz się
zalogować
aby dodać komentarz
COMMENT_CONTENT