Masz pytania? Zadzwoń: (12) 400 46 75 lub napisz.

(4x^2-2x^3)(x^2-1)(x-3)=0

Zadanie 433 (rozwiązane)

Pakiet matura 2020 Kurs i poradniki 50% taniej

Nie przegap okazji! Testuj kurs przez 14 dni bez żadnego ryzyka. Dowiedz się więcej
Zadanie dodane przez fiorella , 08.11.2011 10:26
Fiorella 20111108101933 thumb
(4x^2-2x^3)(x^2-1)(x-3)=0

Nadesłane rozwiązania ( 1 )

Rozwiązanie 1 dodane przez wiktor009 , 08.11.2011 17:24
Default avatar
2x^2(2-x)[(x-1)(x+1)](x-3)=0
2-x=0
x=2

x-3=0
x=3

x należy (2;3)
Musisz się zalogować aby dodać komentarz

Znasz inny sposób na rozwiązanie tego zadania?

Dodaj swoje rozwiązanie

Dodaj swoje rozwiązanie:

Zabronione jest kopiowanie wszelkich treści!
Musisz się zalogować aby dodać rozwiazanie do zadania.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.