Zadanie
dodane przez
zxcv94
,
14.03.2013 19:45
Nadesłane rozwiązania ( 1 )
Rozwiązanie 1
dodane przez
ALFA
,
15.03.2013 10:56
V^2=(Vo)^2+g^2*t^2
(Vo)^2=(V)^2-g^2*t^2 (z tego przekształcenia będziemy liczyli (Vo) i (t) )
Vo=' src='https://images.matmana6.pl/cgi-bin/mathtex.cgi?\png \definecolor{mgray}{RGB}{47,47,47}\color{mgray}{}'>
g^2*t^2=(V)^2-(Vo)^2 //:g^2
t^2=[(V)^2-(Vo)^2] /g^2
t=' src='https://images.matmana6.pl/cgi-bin/mathtex.cgi?\png \definecolor{mgray}{RGB}{47,47,47}\color{mgray}{}'>
t= ' src='https://images.matmana6.pl/cgi-bin/mathtex.cgi?\png \definecolor{mgray}{RGB}{47,47,47}\color{mgray}{ }'> / g
Musisz się
zalogować
aby dodać komentarz
coś nie wyszło mi z LaTexem a więc napiszę trochę inaczej(w miejscach gdzie jest napis (imgstyle)
Vo=V^2-(gt)^2
t=)pierwiastek z(V^2-Vo^2 )g